Melden bijwerkingen

Als u last van heeft van bijwerkingen, kunt u in de bijsluiter nagaan of de bijwerking inderdaad bij dit medicijn hoort. Vaak staat er ook aangegeven wat u kunt doen om de bijwerking te voorkomen of te verminderen.

Als u verschillende medicijnen gebruikt, neemt de kans op bijwerkingen toe. Ook naarmate u ouder wordt, loopt u meer kans op bijwerkingen. Overleg met uw arts of apotheker over de last die u heeft van de bijwerking. Misschien hebben zij een alternatief.

Lareb, meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen

U kunt alles over bijwerkingen vinden op de site van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen als het meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Als u een bijwerking heeft ervaren kunt u die daar melden. U krijgt van Lareb altijd bericht terug over uw melding. Klik op de onderstaande button

Bijwerking melden

Zoeken gaat heel eenvoudig door het intypen van de naam van het geneesmiddel. U krijgt dan in één oogopslag informatie over de bijwerkingen van dit geneesmiddel plus een overzicht van alle bijwerkingen die op dat middel zijn gemeld. Zoeken op bijwerking is natuurlijk ook mogelijk.

Er staat begrijpelijke informatie zonder medisch jargon.

Lareb onderzoekt de meldingen en geeft de resultaten door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Bijsluiterinformatie per telefoon


Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen via de Nationale Bijsluiter Telefoon gesproken bijsluiterteksten van medicijnen beluisteren. Telefoonnummer: (0900) 0125 (± € 0,03 p/m lokaal tarief).
Meer informatie