Moet ik naar de dokter?

Het programma ‘Ga ik hiermee naar de dokter?’ is gemaakt om u op een verantwoorde manier te helpen bij de vraag: “Ga ik wel of ga ik niet met deze klacht naar de dokter?”

Naar de dokter gaan we over het algemeen niet graag, en zeker niet als het achteraf onnodig was. Het programma is gebaseerd op algemeen geldende richtlijnen binnen de Nederlandse huisartsenwereld en onder andere getoetst aan de informatiefolders van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Het programma is niet in staat om een diagnose te stellen!


Het vraagt naar de klachten die u heeft en geeft een waardering aan de verschillende symptomen die u kunt hebben. Op grond hiervan krijgt u een advies of het in uw geval nodig is een dokter te raadplegen. Wanneer blijkt dat u alle vragen over een bepaald onderwerp met nee hebt kunnen beantwoorden, dan is een bezoek aan de huisarts waarschijnlijk niet direct nodig. In dat geval kunt u baat hebben bij de zelfzorgadviezen die aan het eind van ieder hoofdstuk gegeven worden. Indien u desondanks ongerust bent, of andere klachten heeft, dan doet u er verstandig aan alsnog contact op te nemen met uw huisarts.Meer informatie
Moet ik naar de dokter
Naar de websiteMijn gezondheid

Meer weten over de gezondheid van uw lichaam en wat u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden? Hier vindt u hierover volop betrouwbare medische informatie.

Zorgprogramma's

Ontwikkeld voor mensen met Diabetes type 2, COPD, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en problemen van psychische aard.

Gezonder leven

Een gezondere levensstijl brengt een flink aantal voordelen met zich mee. Hier leest u goede en handige tips.

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

Zorg in de buurt

Bent u op zoek naar zorgverleners bij u in de buurt? Dan kunt u ze snel en eenvoudig vinden met onze Zorgzoeker.

Medische informatie

Informatie over ziektes en alles wat daarmee te maken heeft. Een selectie van betrouwbare medische bronnen.

Gezondheidstips

Geïnteresseerd in gezondheidstips en nieuws uit uw huisartspraktijk? Lees alle recente berichten en tips.

Rijbewijs houden

Hoe kan ik rijden met diabetes