Let op! Om besmetting met en verspreiding van het corona-virus te voorkomen is de werkwijze van de huisartsenpost (HAP) tijdelijk veranderd! Er wordt gewerkt met een aparte Luchtweginfectiepost in Terneuzen. Pati├źnten moeten altijd eerst bellen met 0115 643 000. Zo kunnen wij u veilig, snel en op de juiste plek helpen.

Coronavirus (COVID-19)

Dag geachte lezer,

Alle zorginstellingen in Nederland waaronder ook de huisartsenposten (HAP) en huisartsenpraktijken volgen de berichtgeving van de GGD, RIVM en de NHG nauwgezet op en hebben veelvuldig contact op met de genoemde organisaties * en met de binnen onze regio samenwerkende organisaties. 

Op dit moment geeft de media veel aandacht aan het Coronavirus (COVID-19). Het is dan ook goed en belangrijk dat u geïnformeerd bent. De hoeveelheid en diversiteit aan informatie, kan er echter juist toe leiden dat u vragen heeft, waarop u niet zo snel het juiste antwoord krijgt of vindt.

Graag helpen wij u de juiste antwoorden te vinden op uw vragen, zodat u én correct bent geïnformeerd én u hulp krijgt als deze nodig is. Wij vragen u de websites te raadplegen als onder opgesomd en start vooral met de ‘Vragen en antwoorden’ op www.thuisarts.nl.

Heeft u naar aanleiding van wat u leest de indruk dat u medische hulp nodig heeft, bel dan naar uw huisarts of huisartsenpost (HAP-tijdens avond, nacht, en weekenduren), zodat goed uitgevraagd kan worden wat uw klachten zijn en wij kunnen bepalen of en welke hulp u nodig heeft.

Wij vragen u dringend: NOOIT zonder afspraak naar een praktijk of een HAP dienst te gaan.

Maakt u zich toch zorgen, vraag eerst een telefonisch consult aan. Mocht de huisarts uw zorgen delen, dan komt diegene op huisbezoek!


Publieksinformatienummer 0800-1351


Thuisarts:  
www.thuisarts.nl

RIVM:          Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden


NHG:           Nederlands Huisartsen Genootschap

https://www.nhg.org/veel-gestelde-vragen-over-het-coronavirusInformatie Coronavirus

Mijn gezondheid

Meer weten over de gezondheid van uw lichaam en wat u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden? Hier vindt u hierover volop betrouwbare medische informatie.

Zorgprogramma's

Ontwikkeld voor mensen met Diabetes type 2, COPD, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en problemen van psychische aard.

Gezonder leven

Een gezondere levensstijl brengt een flink aantal voordelen met zich mee. Hier leest u goede en handige tips.

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

Zorg in de buurt

Bent u op zoek naar zorgverleners bij u in de buurt? Dan kunt u ze snel en eenvoudig vinden met onze Zorgzoeker.

Medische informatie

Informatie over ziektes en alles wat daarmee te maken heeft. Een selectie van betrouwbare medische bronnen.

Gezondheidstips

Geïnteresseerd in gezondheidstips en nieuws uit uw huisartspraktijk? Lees alle recente berichten en tips.

Rijbewijs houden

Hoe kan ik rijden met diabetes