Huisartsenpost - Algemene informatie

Nucleus Huisartsenposten verzorgt spoedeisende huisartsenzorg voor de inwoners en toeristen/passanten van Zeeuws-Vlaanderen tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen.

  • Als elke seconde telt, bel dan 112


  • Uw vraag kan niet uitgesteld tot de volgende (werk)dag.
    Bel voor spoedeisende huisartsenzorg tijdens avond, nacht weekend en feestdagen met de huisartsenpost: 0115 - 643 000


Belangrijk om te weten 


  • De telefoongesprekken worden opgenomen voor kwaliteitsdoeleinden.
  • Kom alleen naar de HAP als u daarvoor bent uitgenodigd door de assistente.
  • De HAP verleent geen reguliere huisartsenzorg, maar helpt patiënten de nacht of het weekend door totdat zij zorg kunnen krijgen van hun eigen huisarts.
  • Door de week, tijdens kantooruren belt u naar de eigen huisarts, óf de plaatselijke huisarts waar u op dat moment verblijft. Klik op de onderstaande button om de contactgegevens van een huisarts op te zoeken.

    Huisarts overdag 

Locaties


Nucleus Huisartsenposten heeft twee locaties:

De huisartsenpost is bereikbaar
 Maandag t/m vrijdag   17:00 - 08:00 uur 
 Zaterdag, zondag én erkende feestdagen  08:00 - 08:00 uur

Wij streven er naar om zo efficiënt mogelijk de juiste zorg te bieden. Hierbij houden wij rekening met de ernst en snelheid waarmee uw klacht behandeld moet worden. U kunt worden uitgenodigd op de locatie Terneuzen of de locatie Oostburg.

HAP-locaties 


Triage


Onze assistentes zijn opgeleid om via een aantal korte vragen de aard en de ernst van uw klacht te beoordelen. Op basis van uw antwoorden krijgt u een deskundig zelfzorgadvies of een afspraak om langs te komen. Alleen als u te ziek bent om naar de post toe te komen zal de dokter een visite afleggen. Het niet beschikken over een eigen auto is geen indicatie voor een doktersvisite. In dat geval moet u via u eigen netwerk een oplossing zoeken of een taxi bellen om naar de HAP toe te komen.


Corona


Geef in het gesprek duidelijk aan of u positief getest bent voor Corona of dat u recentelijk in contact bent geweest met mensen die Corona hebben. U helpt hiermee de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en voorkomt dat de medewerkers en huisartsen op de huisartsenpost besmet raken met het virus. Er zijn voldoende mogelijkheden om aan patiënten die (mogelijk) besmet zijn goede zorg te verlenen op de HAP of thuis.

 
Telefoonnummer
Algemene nummer, bel met: 0115 - 643 000

De huisartsenposten zijn bedoeld voor spoedeisende medische zorg, die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts.
Compliment of klacht?
Onze huisartsenpost is altijd gericht op verbetering in alle opzichten. Uw opmerkingen, suggesties en klachten helpen ons kritisch te kijken naar onze dienstverlening en werkwijzen, ook die met de samenwerkende zorgorganisaties zoals de ambulancedienst of het plaatselijke ziekenhuis.

Laat ons weten hoe u het contact met de huisartsenpost hebt ervaren. Wij horen het graag.