Huisartsenpost - Algemene informatie

Nucleus Huisartsenposten verzorgt spoedeisende huisartsenzorg voor de inwoners en toeristen/passanten van Zeeuws-Vlaanderen tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen.


Heeft u dringend een huisarts nodig tijdens avond, nacht, weekend of feestdagen?

  • Als elke seconde telt, bel dan 112
  • Raadpleeg de "moet ik naar de dokter" app
  • Bel indien nodig met de huisartsenpost: 0115 - 643 000
    De telefoongesprekken worden opgenomen voor kwaliteitsdoeleinden.


Dat zijn vragen die niet uitgesteld kunnen worden tot de volgende dag. De HAP verleent geen reguliere huisartsenzorg, maar helpt patiënten de nacht of het weekend door totdat zij zorg kunnen krijgen van hun eigen huisarts.

Kom alleen naar de HAP als u daarvoor bent uitgenodigd door de assistente.

Onze assistentes zijn opgeleid om via een aantal korte vragen de aard en de ernst van uw klacht te beoordelen. Op basis van uw antwoorden krijgt u een deskundig zelfzorgadvies of een afspraak om langs te komen. Alleen als u te ziek bent om naar de post toe te komen zal de dokter een visite afleggen. Het niet beschikken over een eigen auto is geen indicatie voor een doktersvisite. In dat geval moet u via u eigen netwerk een oplossing zoeken of een taxi bellen om naar de HAP toe te komen.

Geef in het gesprek duidelijk aan of u positief getest bent voor Corona of dat u recentelijk in contact bent geweest met mensen die Corona hebben. U helpt hiermee de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en voorkomt dat de medewerkers en huisartsen op de huisartsenpost besmet raken met het virus. Er zijn voldoende mogelijkheden om aan patiënten die (mogelijk)  besmet zijn goede zorg te verlenen op de HAP of thuis.


Nucleus Huisartsenposten heeft twee locaties:

Huisartsenpost locatie Terneuzen
Huisartsenpost locatie Oostburg

Door de week, tijdens kantooruren belt u naar de eigen huisarts, óf de plaatselijke huisarts waar u op dat moment verblijft. Klik op de onderstaande button om de contactgegevens van een huisarts op te zoeken.

Huisarts overdag 
 
Telefoonnummer
Algemene nummer, bel met: 0115 - 643 000

De huisartsenposten zijn bedoeld voor spoedeisende medische zorg, die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts.
Adres en route
Huisartsenpost Terneuzen
Vlietstraat 12
4535 HA Terneuzen
Toon kaart

Huisartsenpost Oostburg
Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg
Toon kaart

Tandarts met weekenddienst
Voor dringende pijn- en tandklachten die niet kunnen wachten tot na het weekend.
Meer informatie