Home  
 
  Uw gezondheid  
 
  Gezonder leven  
 
  Stoppen met roken

Stoppen met roken

Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin! Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u hierbij helpen. Op deze pagina leest u meer informatie over het Stoppen-met-roken traject.

Behandeltrajecten


Er zijn diverse behandeltrajecten om te stoppen met roken. Uw huisarts of praktijkondersteuner zal u eerst vragen of u individueel of onder begeleiding wilt stoppen. Vervolgens wordt er vastgesteld hoe uw nicotineafhankelijkheid en uw motivatie om te stoppen is.
Kiest u ervoor om individueel te stoppen, dan kunt u dit doen door een zelfhulpcursus te volgen op internet. De beste resultaten worden echter behaald bij het stoppen onder begeleiding. Dit kunt u doen door een groepstraining te volgen.

Zorgmodule Stoppen met roken


Om ervoor te zorgen dat zorgverleners patiënten op een goede manier begeleiden bij het stoppen met roken, is er een zorgmodule Stoppen met roken ontwikkeld. In deze zorgmodule wordt de norm voor goede zorg bij het stoppen met roken (tabaksverslaving) beschreven. Zo wordt er onder andere duidelijkheid gegeven over wat er verwacht mag worden van de zorg bij het stoppen met roken.

Vergoeding


De 'Stoppen met roken behandeling' wordt vergoed door de zorgverzekeraar, evenals de medicijnen die u helpen te stoppen met roken. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject met gedragsverandering volgt.


Meer informatie
Brochures
U kunt met uw huisarts in gesprek gaan over het stoppen met roken.
Raadpleeg ook onze folder.

Zorgmodule Stoppen met roken

Mijn gezondheid

Meer weten over de gezondheid van uw lichaam en wat u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden? Hier vindt u hierover volop betrouwbare medische informatie.

Zorgprogramma's

Ontwikkeld voor mensen met Diabetes type 2, COPD, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en problemen van psychische aard.

Gezonder leven

Een gezondere levensstijl brengt een flink aantal voordelen met zich mee. Hier leest u goede en handige tips.

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

Zorg in de buurt

Bent u op zoek naar zorgverleners bij u in de buurt? Dan kunt u ze snel en eenvoudig vinden met onze Zorgzoeker.

Medische informatie

Informatie over ziektes en alles wat daarmee te maken heeft. Een selectie van betrouwbare medische bronnen.

Gezondheidstips

Geïnteresseerd in gezondheidstips en nieuws uit uw huisartspraktijk? Lees alle recente berichten en tips.

Rijbewijs houden

Hoe kan ik rijden met diabetes