Home  
 
  Uw gezondheid  
 
  Gezonder leven  
 
  Stoppen met roken

Stoppen met roken

Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin! Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u hierbij helpen. Op deze pagina leest u meer informatie over het Stoppen-met-roken traject.

Behandeltrajecten


Er zijn diverse behandeltrajecten om te stoppen met roken. Uw huisarts of praktijkondersteuner zal u eerst vragen of u individueel of onder begeleiding wilt stoppen. Vervolgens wordt er vastgesteld hoe uw nicotineafhankelijkheid en uw motivatie om te stoppen is.
Kiest u ervoor om individueel te stoppen, dan kunt u dit doen door een zelfhulpcursus te volgen op internet. De beste resultaten worden echter behaald bij het stoppen onder begeleiding. Dit kunt u doen door een groepstraining te volgen.

Zorgmodule Stoppen met roken


Om ervoor te zorgen dat zorgverleners patiënten op een goede manier begeleiden bij het stoppen met roken, is er een zorgmodule Stoppen met roken ontwikkeld. In deze zorgmodule wordt de norm voor goede zorg bij het stoppen met roken (tabaksverslaving) beschreven. Zo wordt er onder andere duidelijkheid gegeven over wat er verwacht mag worden van de zorg bij het stoppen met roken.

Vergoeding


De 'Stoppen met roken behandeling' wordt vergoed door de zorgverzekeraar, evenals de medicijnen die u helpen te stoppen met roken. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject met gedragsverandering volgt.


Meer informatie
Brochures
U kunt met uw huisarts in gesprek gaan over het stoppen met roken.
Raadpleeg ook onze folder.

Zorgmodule Stoppen met roken